Zul Memang Rare ! !

10:36:00


Large

Hai guys ! Assalamualaikum ;) Ada rindu sama ini blog ? Hihi . Sorry lahh dah lame tak hupdate blog , since computer rosak , macam-macam benda jadi and banyak cerita yang eyqin nak story kat blog , tapi apelah nasib , bila computer dah okay , line wi-fi pulak kene potong . So sad story :( bythewayy , sebelum eyqin melalut , nampak kan tajuk kat atas tu ? Hahh ! Eyqin nak cerita pasal Zul yang gila berani cari pasal dekat sekolah . Nak tahu apa yang dia buat ? Cerita dia macam ni . Masa tu hari isnin eh tak , hari selasa , waktu pjk dekat kelas . Pepagi tu , cikgu Ananthan masuk kelas , kitorang semua dah get ready nak keluar kelas sebab nak pergi padang , tetibe jea cikgu sejarah masuk . Kitorang semua duduk la kat tempat duduk masing-masing balik . yang paling excited nak keluar si Zul dengan si Azmi ni lah . si Azmi pun beritahu lah dekat cikgu ananthan yang sekarang masa pjk bukan sejarah . So , cikgu ananthan yang sedang cover malu pun keluar lah dengan penuh gaya bergegas ke bilik guru semula . Azmi cepat-cepat keluar dari kelas and others else pun sama kecuali budak perempuan . 

Tiba-tiba Zul masuk , amik something , then dia sembur something dekat kelas tu . Kitorang yang taktahu apa-apa pelik tengok si Zul . Engatkan benda yang si Zul sembur ni takde effect lansung. Dalam beberapa saat jea , tiba-tiba bebudak yang ada dalam kelas semua lari keluar . Exactly , seronok jugak Zul buat macam tu . Macam cerita kat tv . Batuk-batuk then ramai-ramai keluar . Kan syok tuuu . hihi . Dalam ramai-ramai yang kene tu , farah kene paling teruk . cikgu kata muka dia bengkak , but pada eyqin macam biase jea . Manja lebih mungkin :p haha . lepas tu , ieja , biya and siti pergi jumpa cikgu Khairul Anwar a.k.a cikgu disiplin seklah ktorang nak ngadu pasal si azmi dengan si zul tu lah . hmm , kesian diorang berdua , tak pasal-pasal kene tampar and rotann . Tulahh , takde pasal cari pasal , nakal sangat tau korang ni ! Tak cukup dengan penampar and rotann , cikgu mintak nombor telefon mak bapak pulak . Memang habes ahh diorang kene tibai kat rumahh . Anyway , zul and azmi , aku bersimpati tapi padan muka jugak :p habes waktu ojk , masa sejarah pulak . Kitorang stay kat library and what happen to farah ? Dia kene pergi klinik dan nurin temankan dia . Kalau Farah kene tahan kat hospital , zul dengan azmi kene buang rk . Untung farah takde pape . Kan betul eyqin cakap , farah tu manje je lebih :p and azmi serta zul terselamat . Fuhhh ~ legalah diorang . you know what ? satu hari kitorang tak belajar , asyik keluar masuk library jea . Memang syok . Lepas je azmi and zul masuk kelas , semua sibuk interview , ape bende yang zul letak dalam spray tu . sumpah mengancam . rupanya diorang pun tak tahu sebab tu bukan diorang punya , abnag azmi own's . tapi takpelah , bende dah jadi . nak buat ape lagi kan . eyqin suruh zul buat lagi akhir tahun nanti . hihi . that's all for today , sebelum tu tolong doakan abang angkat eyqin cepat sembuh ya ~ dia dekat hospital sekarang ni . thankyouuu , see you next time . daaa ~


You Might Also Like

0 comments

Social Network