♥ Tamat Akhirnya ~

08:25:00


Hai . Assalamualaikum . Apa khabar semua ? sihat ? kalau tak sehat pergi klinik tau ! *asallahayatskemasemacam* :face10: hihi . act , eyqin ade story sikit . tapi jujur eyqin cakap , entry kali ni banyak cerita pasal abang eyqin . nak tahu ? keep reading ! :face15: hari ahad yang lepas , eyqin gaduh dengan abang eyqin . dia tuduh eyqin belanje dia topup walhal eyqin tak buat pon . dia kate , kalau bukan eyqin siapa lagi . eyqin kecewa sikit dengan perangai dia yang tak percaye dekat eyqin . tapi eyqin fikir positif . mungkin dia stress kerja kan ? hmmmm :face17: malam tu , dia mintak maaf jugak kat eyqin , tapi eyqin offhandphone . kepala eyqin memang serabut gila fikir pasal dia . sedih :6:malam tu macam nak meraung pun ada . tapi eyqin tahan jea :face31: semalam , masa kat sekolah syok jugak . bukan eyqin tak fikir langsung pasal abang , tapi eyqin taknak tunjuk kesedihan eyqin dekat kengkawan eyqin . hmm . apa yang syok nya ? eyqin dapat crush baru :face34: haha . dalam sedih-sedih sempat lagi aku nak pasang crush tu . nak tahu pasal crush eyqin ? wait for the other new entry ! ! okay , balik jea sekolah , dalam 5 lebih gitu , terus on handphone setelah beberapa jam dimatikan . sah ! ade text dari abang .

text dari abang :
" abang mintak maaf sebab marah adik . abang bukan taknak percaye , tapi kalau abang percaye , abang akan marah adik nanti . abang berani sumpah , abang sayang adik sangat "

tulah yang dia hantar . bace jea text tu , air mata tu deras jea mengalir . dalam hati eyqin , ' Ya Allah , aku sayang dia , aku takut aku akan hilang dia macam aku hilang hakim dulu . Lindungi dia Ya Allah .' eyqin tak reply pon text dia . eyqin terus offhandphone balik . malam tadi , dia text eyqin pukul 11 lebih . dia mintak maaf . then eyqin reply "yelah . benda dah lepas dah pun " . lepastu , dia tanye eyqin , eyqin marah dia ke , eyqin cakaplah sikit pun tak . lepastu dia reply macam ni : ' lepas ni , adik nak buat ape , adik buatlah . abang ikut jea . semua tu keputusan adik ' Ya Allah , luluhnya hati eyqin bila dia text macam tu . ' Dia dah benci aku ke ? Dia tolak semua salah tu kat aku ke ? Nak bagitahu perkara sebenar ke ? ' ' Buntunya !! ' . Eyqin menanges lagi time dia text maam tu . eyqin bagitahu dia yang eyqin mintak maaf , tapi dia still dengan pendirian dia . lastly , eyqin mengalah jugak . eyqin explain cerita sebenar . eyqin reply cam ni :

text yang eqyin bagi : adik mintak maaf . adik nak abang tahu perkara yang sebenarnya . sebenarnya , kawan adik yang topupkan abang semalam . abang engat lagi dengan kawan adik yang cemburu dengan adik sebab adik ade abang macam abang ? adik cerita kat dia yang abang takde kredit , adik nak topupkan bang tapi adik takut abang marah . dari situ dia dapat idea jahat , nak hancurkan hubungan adik dengan abang . kalau dia topupkan abang , for sure abang akan terus tuduh adik yang topupkan abang  . firstly , adik memang tak percaye dia yang buat sebab dia kawan adik . tapi, adik percaye jugak bila dia sendirik yang mengaku . adik harap abang percaye adik untuk kali ni .
lepastu , abang eyqin baru percaye . fuhhh ~ lega sikit hati  :face36:. dia reply " ye sayang , abang percaye adik . abang mintak maaf sebab tuduh adik yang bukan-bukan semalam . lepastu eyqin mintak maaf lagi sebab kalaulah eyqin tak cerita pasal dia dekat sesiapa , mesti semua ni tak jadi :face28: lepas tu abang ajak otp . eyqin pun call lah dia . tapi sekejap jea , dalam 10 minit gitu sebab eyqin batuk tak henti-henti . orang lepas nanges memang macam tu kan ? :17: then malam tu kitorang text macam biase balik . eyqin mintak dia lupakan kes ni . dia pon janji dengan eyqin yang dia tak akan benarkan sesiapa pun hancurkan hubungan kitorang . time tu , mulalah buat drama balik . menanges jea . hihihihi . terharu dengan tindakan abang . abang , adik harap sangat , kita mulakan hubungan ini dengan baik , jadi biarlah hubungan ni berakhir dengan baik :face29:

If you love somebody, let them go. If they return, they were always yours. If they don’t, they never were

You Might Also Like

0 comments

Social Network