Karakter Blog

20:07:00


Image result for tumblr study motivation




Hai semua . Assalamualaikum . Haa , harini mood nak menaip entry banyak dan agak memberangsangkan sel sel otak untuk berhubung . Hahaha apesehh . So , malam ni eyqin nak cerita sikit karakter blog yang eyqin suka . chekidoutt


 BLOG YANG LOADING CEPAT 
Haaaa , ini sangatlah penting . Blog yang loading cepat sangat membuat hati eyqin terpaut untuk rajin blogwalking . Blog ni kene pandai urus , banyak mana pon kita letak gadget dia , tapi kalau kita pandai urus , confirm !!! Blog cepat je loading . Orang kata blognya ringan gituuu . Haaa . Blog yang berat sampai 2-3 minit pon belum habis loading , sorry to say , memang eyqin tekan butang pangkah terus . Hilang mood . Hahaha . 

WARNA YANG SESUAI 
Tang warna ni , kalau boleh pilih warna yang sesuai . Ye tahuu , lain orang lain citarasa , tapi jangan lupa , warna mempengaruhi minat kita untuk membaca , sebab tu , ramai orang yang buat nota or apa apa pesanan buat berwarna , supaya datang minat untuk membaca . Jadi , warna turut memainkan peranan .

 SUSUN ATUR 
Okay , bab susun atur ni takdelah penting sangat . Tapi bagi eyqin , bagi eyqin tauuuu , eyqin tak suka keadaan yang crowded . Contohnya macam mana ek nak cakap . Entahlah . Dia macam ni , entry dia pendek je tapi gadget dia tak pandai susun , so berjelaaa sampai ke bawahhhh . Kita scroll punyalah nak carik entry , tapi nothing .

 BAHASA OR TULISAN YANG DIGUNAKAN 
Part ni , takde masalah sangat . Sebab mostly para bloggers tahu yang pembaca akan hilang minat untuk baca entry mereka sekiranya tulisan dan bahasa agak sukar difahami . Contohnya , "awq dxh mxmxm lom " . Wehh takyah lah nak buat macam ni , even kau kata tu blog kau , lantak kau tapi haishhh . taktaulah nak kata apa . Jangan kata takde guys . Eyqin dah dua kali jumpa blog yg tulis macam tu . Hahaha . Bila bukak and start nak baca nampak tulisan macam tu je , eyqin akan cakap " ingat aku faham bahasa kau " and terus pangkah . Hahaha .


Actually , eyqin sangat rajin blogwalking . Sangat suka dan sangat gemar . Ingat nak buat segmen blogwalking , agak agak ada yang sudi join tak ? Hahaha . So sesiapa sahaja yang singgah kat blog eyqin , and follow eyqin . Jangan lupa tinggalkan jejak kat chatbox. Confirm eyqin balas balik . Cuma yang letak iklan je eyqin tak tekan . Kalau dah desperate nak suruh eyqin tekan iklan , mention je mintak tolong isi tabung . Eyqin akan buat . No hal sistor brothor . Hahaha sekian . Harap takde yang kondem . #Peace4Yamen #Peace4Syria 

You Might Also Like

9 comments

  1. hahaha nice one eyqin. syed setuju dengan semua points di atas. Tapi kalau blog yang loading lambat tu syed tunggu juga lah sambil2 tu tengok blog lain dulu. Bila dah buka blog dia tu maknanya kita dah bagi dia 1 UV mana boleh pangkah terus kahkah berkira kan? Bahasa pun memang mempengaruhi syed untuk baca sesuatu entry tu sampai habis. kalau bahasa dia best setiap hari singgah blog dia hehe.

    ReplyDelete
  2. Salam Eyqin,

    Setuju dengan semua point di post Eyqin.. Selain itu, LZ x berapa gemar blog ada music.. rasa terganggu, hehehe 😁

    ReplyDelete
  3. Taste blog kegemaran kita lebih kurang sama jer. Hehehe.

    ReplyDelete
  4. hahahahahahhaha! komen atas ni tuju ke blog eyqin ke? btw semua point eyqin jieha setuju cumaa depend lah, ikut mood. kadang2 kalau malas, blog tak loading pun jadi loading. kahkah =D

    ReplyDelete
  5. @Eyqa Zq alaaa lebih ke kurang senanya ni ? ><

    ReplyDelete
  6. @jieha nasir aduii , parah kalau dah malas ni . Hahaha . yang penting singgah blog eyqin selalu . Hihi xD

    ReplyDelete
  7. totally failed at loading cepat. it took some more times than what I like but totally in love with how my blog looked right now so entah bilalah problem ni nak setel.

    ReplyDelete

Social Network

Followers